עגבניות או לא להיות

עגבניות. או לא להיות 😊
לא אייל שני אבל בכל זאת…

איזה צבע יש להן?
הן רכות או קשות?
והקליפה? דקה או עבה?
וכמה עגבניות יש פה? ואם נוסיף עוד 2 כמה יהיו?
ובואו נחתוך עם סכין. כן סכין. לאט ובזהירות… צריך ללחוץ חזק או חלש?
וכמה מיץ…. בואו נטעם… איזה טעם יש להן?
וקצת ניגע…ונמעך… ונתלכלך. מותר ורצוי להתלכלך !!!

ומה נכין מהן? אולי סלט, שקשוקה או רוטב לפסטה? צריך לבחור יחד.
אז בואו נוציא מתכון. ונתארגן מראש: קרש, סכין, גם מלח ופלפל…
ונעבוד ברצף שלבים, בלי לדלג על אף שלב!
ונקשיב להוראות- "קח 4 עגבניות ותחתוך אותן לקוביות". חשוב לזכור במדויק!
ובסוף גם נאכל.. ונערוך את השולחן מראש- ושוב התארגנות, תכנון מניה…

ובסוף יהיה כאן ילד אחד שלמד בלי להרגיש. קצת שפה, מוטוריקה, תחושה, חשיבה, חשבון, התארגנות, תפקודים ניהוליים, עצמאות ומיומנויות יומיום במטבח.
ילד מאושר שהצליח. וכולם נהנים מתוצריו ❤️

 

 

סלט

אז מה אתם אומרים? בארוחת הערב שלכם יהיו עגבניות? אם תצליחו ליישם ולהכין יחד זה יהיה מעולה. תשתפו…

 

השארת תגובה